by Marina Pronk


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

© 2011 kunstenaarscollectief CAKtwo


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

Introductie
Kunstenaarscollectief CAKtwo is een samenwerkingsverband van de beeldhouwers:  Marina Pronk, Berend Wijers en Fred Boon. Minimaal 2 dagen per week werken ze gezamenlijk aan de grote installaties. De leden van CAKtwo hebben elkaar bij kunstenaarsvereniging Perspectief ontmoet en zijn in 2011 gaan samenwerken omdat zij enthousiast raakten over het idee om objecten extreem uit te vergroten.
vlnr Berend Wijers, Marina Pronk, Fred Boon
Marina Pronk is professioneel fotograaf. Vanuit haar discipline is zij logischerwijs altijd bezig geweest met vormgeving, compositie, licht, het vatten van de ruimte in het platte vlak van de foto. Begin 21e eeuw heeft zij, middels deelname aan workshops en veel vlieguren maken, de uitbreiding van 2-D naar 3-D gemaakt. Marina is fulltime beeldhouwer en fotograaf, exposeert permanent in haar galerie met beeldentuin in Bakkum en regelmatig op andere locaties.
Berend Wijers is werkzaam als docent biologie en natuurkunde in het voorgezet onderwijs. Naast zijn werk heeft hij zich beziggehouden met fotografie en beeldhouwen in hout. De laatste 7 jaren legt hij zich meer toe op het werken in natuursteen. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor en ervaring met het werken met natuurlijke materialen en de mogelijkheden die deze materialen constructief bieden.
Fred Boon is met pensioen na lang werkzaam te zijn geweest als hoofd technische dienst bij woningstichting Sint Agnes in Heemskerk. Fred beeldhouwt al jaren in steen maar ook werken met hout en/of glas heeft zijn interesse. Sinds 2018 maakt Fred deel uit van het collectief en is nu ook vol overgave aan het werk gegaan met staal.
Werk van CAKtwo:
Het Collectief houdt zich bezig met het extreem uitvergroten van herkenbare objecten en vormen. Het opblazen geeft dynamiek en versterkt de vorm, brengt een esthetische verandering waardoor je van sculpturen kunt spreken.
Door het plaatsen van deze uitvergrote objecten in een natuurlijke omgeving ontstaat een geheel nieuw, verrassend en soms vervreemdend perspectief.
Het gebruikte materiaal bij de uitvergrotingen is vaak betonijzer in combinatie met andere ruige of juist fijne materialen.
Op deze website en op de Facebookpagina van CAKtwo vindt u een overzicht van het werk en de totstandkoming ervan tot zover.