by Marina Pronk


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

© 2011 kunstenaarscollectief CAKtwo


at. Mauris Di Serif. Nullam lorem sapien

Introductie
CAKtwo is een samenwerkingsverband van de beeldhouwers:  Marina Pronk, Berend Wijers en Peter Rijke. Zij delen een atelier met expositieruimtes in de voormalige werkplaats van de technische dienst van Duin en Bosch te Castricum en voormalig restaurant Blinckers op het strandplateau van Castricum aan Zee.
De leden van CAKtwo hebben elkaar bij kunstenaarsvereniging Perspectief ontmoet en zijn in 2011 gaan samenwerken omdat zij enthousiast raakten over het idee om objecten extreem uit te vergroten.
vlnr Peter Rijke, Marina Pronk, Berend Wijers
Peter Rijke heeft na zijn opleiding tot civiel ingenieur in Delft, ook eerst een tijd in deze richting gewerkt. Later volgde o.a. werk als docent wiskunde. In de loop van de tijd is hij steeds meer bezig geraakt met vormgeving en
tien jaar geleden heeft hij een serieuze start gemaakt met schilderen en beeldhouwen. Peter heeft cursussen en workshops gevolgd bij diverse instellingen en docenten, o.a. in Alkmaar (Artiance), Haarlem (Volksuniversiteit) en Castricum (Perspectief) en houdt zich intussen fulltime met kunst bezig.
Marina Pronk is professioneel fotografe. Vanuit haar discipline is zij logischerwijs altijd bezig geweest met vormgeving, compositie, licht, het vatten van de ruimte in het platte vlak van de foto. Al zo’n 12 jaar geleden heeft zij, middels deelname aan vele workshops de uitbreiding van 2-D naar 3-D gemaakt. Marina houdt zich fulltime bezig met kunst.
Berend Wijers is werkzaam als docent biologie en natuurkunde in het voorgezet onderwijs. Naast zijn werk heeft hij zich beziggehouden met fotografie en beeldhouwen in hout. De laatste 7 jaren legt hij zich meer toe op het werken in natuursteen. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor en ervaring met het werken met natuurlijke materialen en de mogelijkheden die deze materialen constructief bieden.
Werk van CAKtwo:
Het Collectief houdt zich bezig met het extreem uitvergroten van herkenbare objecten en vormen. Het opblazen geeft dynamiek en versterkt de vorm, brengt een esthetische verandering waardoor je van sculpturen kunt spreken.

Door het plaatsen van deze uitvergrote objecten in een natuurlijke omgeving ontstaat een geheel nieuw, verrassend en soms vervreemdend perspectief.
Het gebruikte materiaal bij de uitvergrotingen is vaak betonijzer in combinatie met andere ruige materialen.
Op deze website en op de Facebookpagina van CAKtwo vindt u een overzicht van het werk en de totstandkoming ervan tot zover.